Dr. Annette Goodheart

Foto af Hanne Gottlieb

Tak til den originale Latter Terapeut

Annette Goodheart, Ph.d, MFCC, var psykolog og opfandt latterterapi og latter coaching. Hun kom oprindeligt fra Santa Barbara i Californien, men levede sine sidste år i San Miguel De Allende, Mexico.
Hun blev verdenskendt for sine gedigne og dybt forankrede kundskaber om latterens funktion og virkemåde. Annette havde siden 1970 arbejdet som latterterapeut. Hun brugte latteren som et middel i sit terapeutiske arbejde med mennesker som havde livstruende sygdomme (cancer, AIDS,..), misbrug, depression og alskens livsproblemer. Annette udtalte at ”bare fordi vi har det forfærdeligt, betyder det ikke at vi ikke kan nyde og værdsætte vores liv!”. Hun har holdt foredrag og kurser på universiteter og højskoler over hele verden om latterens betydning og egenskab.

Annette var en uhørt karismatisk og engageret person. Hendes bog Laughter Therapy How to laugh about everything in your life that isn’t really funny!, var resultatet af 30 års praktisk erfaring og en inspirations-kilde til alle mennesker i verden, som vil have mere latter i deres liv.
Denne bog er oversat til dansk og udgivet gennem Forlaget Hovedgaden
og Borgens Bogklub. Finn Nørbygaard mødte Anette Goodheart og gav forord til den danske udgivelse. Den kan bestiles i enhver boghandel.

For dig, som godt kan lide at arbejde med mennesker, giver Annette Goodhearts kundskaber dig effektive redskaber, samt en gedigen viden om hvordan du kan anvende den gode latter i hverdagen og generelt forøge din livskvalitet! Uddannelsen som Latter Coach er specielt egnet hvis du har en baggrund som Coach, Psykoterapeut, Psykolog, Læge, Sygeplejerske, Sundhedsplejerske, Hospitals-klovn eller Latterinstruktør. Som Latter Coach vil du kunne tilbyde andre mennesker individuelle sessioner, hvori du kan hjælpe dem til selv at grine (eller græde) af deres specifikke problemstillinger, hvorved deres spændinger og smerter vil kunne forløses.

Forløs din smerte gennem latter og gråd og opnå din naturlige tilstand af kærlighed og lykke !

Psykologen og Latter Terapeuten Dr. Goodheart var banebrydende indenfor latterens og grådens funktion og virkemåde i teori og praksis.

Hvis vi ingen problemer havde, så havde vi ikke noget at grine af!
Livet er ikke let, men vi er skabt til at kunne klare det ved hjælp af latter og gråd. De udløser spændinger, renser ud og skaber en kemisk balance i os, så vi lettere kan gennemføre svære tider.

Latterens formål for os mennesker er at genskabe balance.
Latteren er medfødt, men i vores kultur er der skabt myter, som hindrer latterens naturlige virkemåde. Vi tror at vi skal have en grund til at le, selvom latteren egentlig er helt ulogisk og uforklarlig. Vi tror at vi griner fordi vi er glade og lykkelige, men det er omvendt: Når vi har grinet bliver vi glade og lykkelige. Vi tror at latter og humor er et og det samme, men der er to helt adskilte processer. Humor er en indlært og intellektuel process, medens latteren er medfødt og engagerer hvert system i hele kroppen!

I sine kurser gav Annette Goodheart sin livsanskuelse, hvormed vi kunne støtte hinanden og os selv i at tillade os at ”le midt i ulykken”. Vi kan stille os spørgsmålet: Hvad har jeg brug for at grine af i mit liv lige nu? Ved at le og løsgøre de spændinger der er omkring vores problem, forandres vores perspektiv til det og vi bliver mere kreative til at løse det. Dette giver et brugbart værktøj i tilværelsen, hvor det at le bliver en måde at leve på!

Dr. Annette Goodheart besøgte første gang København i Maj måned 2005, hvor hun startede uddannelsen af 36 elever fra ind- og udland.
Annette Goodheart kom jævnligt til Danmark for at holde kurser og foredrag.

Latter Terapi - hvordan du kan le af alt det, der ikke er så sjovt!

Dr. Annette Goodhearts Latter Terapi bog er udkommet på Forlaget Hovedgaden i samarbejde med Borgens Bogklub. Bogen er en milepæl indenfor forståelsen af menneskets naturlige måde at reagere og få ballance ved hjælp af latter, gråd, tramp, råb, gab, osv. også kaldet cathartis. Annette Goodheart har arbejdet med cathartis, specielt latter (coaching), siden 1970. Hun har samlet essencen af sin årelange erfaring i denne unikke bog.

Bogen kan bestilles hos din boghandler for 150 kr. Er du medlem af Borgens Bogklub kan du bestille den der for 99 kr :o)

Finn Nørbygaard (Entertainer og Gestaltterapeut) anbefaler bogen i forordet.

Dansk Bogudgivelse

Foto af John Lansner